Hooggeëerd publiek,

Boombommetje! Een performance die u de verbindende kracht van bomen laat beleven.

De boom (eigenlijk twee vlak naast elkaar) waaide om in de storm van 18 januari 2018. Nu drijft ie op de golven van de wensen van mensen uiteen, tot een 'slow explosie'. Heeft u een stuk of stukje? Meld je postcode of globale locatie. Dat noem ik passieve track&trace.

U bent mijn publiek. Bouwt u mee aan de boombom uit het bijzondere, groengekleurde hout van deze robinia? In de volksmond heet deze boom ook wel de acacia, met prachtig lichtgroen geveerd blad, met geurige witte bloesems in juni. Bijvoorbeeld voor een sokkel voor een kunstwerk of plant? Of een ‘slice’ uit een dikke tak, 5 mm dik. Een slice is flinterdunne schijf, zo’n slice vormt zich naar zijn natuur als ie droogt. Vaak gaat ie golven, in plaats van de scheur die je verwacht. Geregeld hou je een schaal over. Een soort Mount Fiji vorm. Je kunt er wat fruit in kwijt, maar hij is ook heel mooi voor aan de muur. Puur natuur. U krijgt er een ijzerdraad met houten ‘stop’ bij; daarmee hangt u de schijf aan ieder haakje.

Ik gebruik passieve tracking&tracing. Iedereen met een stukje kan zijn of haar postcode of globale locatie doorgeven, en dan teken ik de exploded view van de boombom op de wereldkaart, verder en verder. Een krachtige explosie van verbinding en natuur. Zie de kaart hieronder.

Wat is een boombom? Dat is een performance die u de verbindende kracht van bomen laat beleven.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.