Hooggeëerd publiek,

Collage of 2 Linden of Frieswijck Samples

Mijn naam is Jos Bregman, kunstenaar met een bomenhart. Ik houd van de bomen die we kennen, de straat- en parkbomen om ons heen, onze meest nabije grote natuur. Ik heb de wens dat juist deze potentiële versnipperslachtoffers in onze eerste houtbehoeftes gaan voorzien.

Wat ik schep is geen gebouw of beeld, maar een performance cq. een proces. Ik maak ervoor gebruik van een creatief concept uit de muziek: sampling. Met zaag en bijl maak ik samples en collages van samples. Alle samples zijn voorzien van en verbonden via chips met unieke serie nummers. De verzameling serienummers vormen de nieuwe boomentiteit. 

Wat je zoal kunt wensen uit een boom? Inspiratie vind je in mijn shop.

Als je je houtwens mee naar huis neemt, teken ik je postcode in op deze kaart. Als er honderd mensen meedoen, komen er dus honderd markers op deze kaart te staan. Deze kaart noem ik de ‘exploded view‘ van de  Lindes van Frieswijck. Het is een representatie van de nieuwe boomentiteit. Je vindt de exploded view hier.

Frieswijck Linden Trees before the storm.

 

Frieswijck Exploded View

 

 

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.