De productie van noten is niet langer het bestaansrecht van een gaard als de Karnheuvel. Het bestaansrecht hedententage is de productie van bewegend publiek, van buiten-ervaringen, van verbinding met ons voedsel, van intense smaakbeleving en van ontmoetingen in de natuur. De gaard is in de ogen van Bregman dan ook het het decor van een doorlopende voorstelling, een land art performance.

Gaardvriend/in
Wil je op de hoogte blijven? Wordt dan lid van de Karnheuvel App-groep, het “programmaboekje” van de voorstelling. Wil je nog meer doen? Help de Karnheuvel de toekomst in: wordt gaardvriend/in.
Het richtbedrag is 50 euro per jaar. Ik (of mijn opvolger) steek er 100 uur en 500 euro onkosten in en heb minimaal 2500 euro per jaar nodig om deze plek mooi, natuurlijk en entertainend te houden. Met 50 gaardvriendeninnen is dat voor mekaar. Je kunt dan in het najaar de noten rapen, ik organiseer daarvoor oogstdagen. De activiteiten door het jaar heen hoor je via de app-groep.
Het aantal gaardvriendeninnen kan stijgen tot 80. Met 4000 euro per jaar heb ik een echt goede business-case, en ook eentje voor mijn opvolger. Draag zorg voor de Karnheuvel, bewonder deze natuurbeleefplek en behoed haar voor onze achterachterachterkleindochters- en zonen.

Levend decor
De bomen in de gaard zijn geplant in een strak grid. In de loop van de jaren zijn vijf bomen  dood gegaan. Bregman zeist samen met het publiek cirkels in het gras van de gaard. Het gezeisde gras komt op ambachtelijke hooiruiters, gemaakt uit lokaal geoogst hout. De ruiters staan op de opengevallen plekken in het grid. Zo ontstaat een levende beeldentuin – de bomen komen op een sokkel te staan, de hooiruiters zijn sculpturen van kruiden en hooi.
Waar de gaard het decor is, waarin het publiek zich participatief beweegt (en daarmee ook acteurs worden), is Bregman een meespelende regisseur.

Hier lees je meer over mijn aanpak en meer over de gaard (PDF, 2 MB).

Foto’s 2021

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Oude teksten

In mijn shop: walnoten en entreekaartjes. 
Sta je bij de gaard? Koop dan een one time kaartje per app bij Jos: 0655755014.

Een entreekaartje voor de Gaard kost 5 euro en dan kun je je verwonderen aan mijn mengsel van verhaal, natuur en cultuur. Het is inclusief tweehonderd zelfraapnoten (ca 2 kilo – als je meer wilt, betaal je bij). Het entreekaartje koop je bij mij via de app en ontvang je digitaal inclusief de voorwaarden voor toegang. Met speciale dank voor je bijdrage aan behoud van de monumentale gaard. Dat doe ik door hem om te toveren tot beeldentuin.

Wordt publiek. Het programmaboekje is een appgroep. Koop een kaartje. Bel, app of mail Jos: 0655755014, jos@natureaccess.nl

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.