In mijn shop: walnoten en entreekaartjes. 
Sta je bij de gaard? Koop dan een one time kaartje per app bij Jos: 0655755014.

Een entreekaartje voor de Gaard kost 5 euro en dan kun je je verwonderen aan mijn mengsel van verhaal, natuur en cultuur. Het is inclusief tweehonderd zelfraapnoten (ca 2 kilo – als je meer wilt, betaal je bij). Het entreekaartje koop je bij mij via de app en ontvang je digitaal inclusief de voorwaarden voor toegang. Met speciale dank voor je bijdrage aan behoud van de monumentale gaard. Dat doe ik door hem om te toveren tot beeldentuin.

De productie van noten is niet langer het bestaansrecht van een gaard als die op de Karnheuvel. Het bestaansrecht hedententage is de productie van bewegend publiek, van buiten-ervaringen, van verbinding met ons voedsel, van intense smaakbeleving en van ontmoetingen in de natuur. De gaard is in de ogen van Bregman dan ook het het decor van een doorlopende voorstelling, een land art performance.

Levend decor
De bomen in de gaard zijn geplant in een strak grid. In de loop van de jaren zijn vijf bomen  dood gegaan. Bregman zeist samen met het publiek cirkels in het gras van de gaard. Het gezeisde gras komt op ambachtelijke hooiruiters, gemaakt uit lokaal geoogst hout. De ruiters staan op de opengevallen plekken in het grid. Zo ontstaat een levende beeldentuin – de bomen komen op een sokkel te staan, de hooiruiters zijn sculpturen van kruiden en hooi.
Waar de gaard het decor is, waarin het publiek zich participatief beweegt (en daarmee ook acteurs worden), is Bregman een meespelende regisseur. Daarnaast bemant hij de kassa. Bij het nieuwe bestaansrecht van de gaard hoort de verkoop van kaartjes: actief of ….

Hier lees je meer over mijn aanpak en meer over de gaard (PDF, 2 MB).

Foto’s 2021

 

 

Leave a Comment

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.