Ik ben Jos Bregman

Met mijn werk bied ik je ademruimte. Ik vertel je een verhaal en breng je dichter bij de natuur. Je ervaart de ruimte om stil te staan bij het leven van alledag. Je legt je hand op het hout en via de tast keer je terug in je lijf. Mijn objecten zijn geen dingen of producten, het zijn reizen door ruimte en tijd.

Je krijgt besef van de herkomst van het hout, de boom, het stadsbos, en voelt je verbonden met een groots verhaal. Je bent niet meer alleen, je wordt gewaar dat anderen hetzelfde verhaal doorvertellen. Samen scheppen we nieuw leven, een ademtocht vangt aan. Een levend verhaal, een sociale sculptuur, een houtwolk die zich over de wereld verbreidt, op het ritme van de adem, dat is mijn ode aan de boom.

Een levend, groeiend, veranderend verhaal is mijn Gesamtperformance. Houtsamples in handen van mijn publiek zijn de fysieke dragers van het verhaal. En waar ooit de bomen groeiden zijn heilige plaatsen in het landschap.” 

Foto: Jan Bouwhuis

Ik kan het allemaal uitleggen op een podium: boek me gerust voor een optreden

Nature Access Nieuwsbrief

Korte berichten over mijn passie voor bomen en Het Groot Nederlands Stadsbos. Max. 8 x per jaar.

Dank voor je inschrijving. Mijn nieuwsbrieven verschijnen (zeer) onregelmatig en niet vaker dan 8 x per jaar.

Via Mailchimp, geen spam.