Boombeelden

Boombeelden

Geoogste bomen zaag ik tot samples, hout met een ID-chip. Daarbij ontstaan ook reststukken. ik ontdekte tijdens een mobiele zaagsessie dat deze reststukken prachtige, misterieuze boombeelden zijn die als landmarks – of fietsenhekken – kunnen fungeren. Een aantal bij elkaar geeft een soort Stonehengiaanse indruk.

Boombeelden zijn schaalbare landmarks die boven ons uit kunnen torenen. Dikke kapstukken met oervormen, doorgaans beschouwd als reststukken van de houtzagerij. Ik noem ze boombeelden. Boombeelden zijn zwaar dood hout en hoort bij de cyclus van het vergaan van hout tot compost. De boombeelden graaf ik ongeveer een derde in, dan staan ze stevig. Ze zijn ook onderdeel van mijn performance hetevangelievancompost.nl

//edepot.wur.nl/40483 – de Wageningen Universiteit over dood hout en biodiversiteit 

Nature Access

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.