De boomchirurg bestaat niet.
Boomchirurg? Zo staan we bekend bij het grote publiek. In het vak gebruiken we de term niet meer. Chirurgie suggereert dat we daadwerkelijk schade kunnen herstellen of gezwellen kunnen wegnemen. De boom laat dat niet toe. Wat we kunnen doen: 1. Groeiplaatsverbeteren 2. Zo snoeien dat de boom er het minst last van heeft 3. De juiste boom kiezen bij aanplanten. Ik kom vaak bij bomen van de eerste categorie (tot 30 meter hoog) die dichtbij de gevel van een huis staan. Doorgaans heeft de planter dan niet nagedacht over ‘het land van de boom’.

Maar bovenal, en dat is 4. We helpen u van uw probleem af. En de boombutler voorkomt dat u problemen krijgt, en vooral kunt genieten van uw boom.

Boombutler
De boombutler biedt nature access: door boom en groeiplek van jongsaf aan op elkaar afstemmen houd hij de natuur dichtbij huis veilig, overzichtelijk en toegankelijk. Laat de boombutler uw jonge bomen snoeien. Dat is zo gebeurd, kost bijna niets en voorkomt later veel kosten en natuuraantasting.

De boombutler doet het namelijk zo: door de boom van jongsaf te begeleiden verwijdert hij probleemtakken als ze nog heel klein zijn. Snoeiwonden van kleine, dunne takken kan een boom nog uitstekend vergrendelen. Ook goed is: laat de boombutler met u meedenken bij de aanleg van uw tuin. Plant een boom die ook over honderd jaar nog past bij de plek die u ervoor heeft

Zo hoeft u niet te schrikken van klagende buren. En ook niet  van een hoge offerte voor het verwijderen van uw plots heel groot lijkende boom. Een boom die tussen een wirwar van schuttingen, beplanting waar u zuinig op bent, tuinhuisjes en serres stilletjes aan is groot gegroeid.

De boombutler begint vroeg met goed snoeien en vertelt de juiste verhalen. U leert uw boom beter kennen en verwent hem zodat ook zijn wortels goed verankerd blijven. Vroeg beginnen betekent lage kosten. De boombutler heeft voor een jonge boom zo’n vijf tot zeven snoeibeurten nodig. Dat is een kwart van de kosten voor de kap van een boom op een moeilijke plek na dertig jaar.Heeft u een huis gekocht, en er staat een boom die niet door de boombutler voorbereid is? Uitlichten, kroonreductie, dood hout snoeien en vellen doet de boombutler ook. En gevelde bomen en zwaar snoeihout, dat is ook weer grondstof voor Bregman’s kunst, zijn Slow Exploding Trees.

Bregman’s brand is Nature Access International, met The Walking Tree Logo. (Logo door Stang.)

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.