Stel u voor dat uzelf een butler heeft: deze wekt u subtiel met de geur van koffie in uw neus. Trekt de gordijnen vast een beetje open. Legt krant en croissant klaar. Uw butler leidt u soepel de flow van de dag in. Precies zo leidt de Boombutler uw boom soepel de flow van eeuwen in.

De Boombutler snoeit en vertelt verhalen. Uw boom kan gezond oud worden. Of U kiest een boomsoort die past in de beschikbare groeiplaats. U houdt uw buren te vriend en uw zonnepanelen in de zon.

De Boombutler – voordelig voor boom en beurs
De Boombutler begint vroeg met goed snoeien en vertelt de juiste verhalen. Vroeg beginnen betekent lage kosten. Door de verhalen leert u uw boom steeds beter kennen. En begrijpt u waarom zijn groeiplaats luchtig moet blijven.

Boomraad, boomzorg.
Moet u uw boom nog planten? Nog beter. Vraag de Boombutler om raad. U kiest dan een de boomsoort die past bij de ruimte die u ervoor over heeft of beschikbaar is. Hecht u ondanks een beperkte ruimte toch aan een eik of beuk? Er zijn ook kleinblijvende soorten of zuilvormige varianten.

Aanpak
Jonge bomen kan de Boombutler snel snoeien, vanaf de grond. Alle takken zijn nog klein, de boom kan de wonden makkelijk sluiten. Jong en snel betekent bij de Boombutler veilig (voor hem en de boom) en leuk en goedkoop (voor u).  Mits de boom bij het eerste bezoek klein is – toegankelijk met uw eigen huishoudtrap – is een half uur op locatie vaak genoeg: de eerste snoei indien nodig, de eerste kennismaking, het eerste verhaal, en een afspraak voor een vervolgtraject. Een boom die alle ruimte heeft, hoeft niet gesnoeid. Als de omgeving (bebouwing, paden of wegen, kavelgrenzen, buren) eisen stellen kom ik in tien jaar ca. vijf keer terug. Als uw boom maar jong genoeg is! Als u uw boom en de groeiplaats leert vertroetelen, heeft u de Boombutler bijna niet nodig. En helpt u uw boom soepel de flow van eeuwen in.

Is uw boom al groot? Vrijwel altijd begint mijn werk dan met groeiplaatsverbetering. Een boom is zijn groeiplaats. En die groeiplaats is groter dan u wellicht denkt. Na de groeiplaats komen wellicht zaken als uitlichten, kroonreductie, dood hout snoeien, oogsten en herplanten aan de orde.

De Boombutler is gevestigd in Atelier Vliervelden op het erf van Stadsboerderij Vliervelden aan de Goethelaan in Almere. Bezoek op afspraak.

De Boombutler is Jos Bregman. T: 0655755014. E: jos@natureaccess.nl. FB: /jos.bregman. Insta: @wdwrdz

Boombutler Galerie

 

 

 

 

 

 

 

 

Oude tekst, maar nog steeds prima:

De boomchirurg bestaat niet.
Boomchirurg? Zo staan we bekend bij het grote publiek. In het vak gebruiken we de term niet meer. Chirurgie suggereert dat we daadwerkelijk schade kunnen herstellen of gezwellen kunnen wegnemen. De boom laat dat niet toe. Wat we kunnen doen: 1. Groeiplaatsverbeteren 2. Zo snoeien dat de boom er het minst last van heeft 3. De juiste boom kiezen bij aanplanten. Ik kom vaak bij bomen van de eerste categorie (tot 30 meter hoog) die dichtbij de gevel van een huis staan. Doorgaans heeft de planter dan niet nagedacht over ‘het land van de boom’.

Maar bovenal, en dat is 4. We helpen u van uw probleem af. En de boombutler voorkomt dat u problemen krijgt, en vooral kunt genieten van uw boom.

Boombutler
De boombutler biedt nature access: door boom en groeiplek van jongsaf aan op elkaar afstemmen houd hij de natuur dichtbij huis veilig, overzichtelijk en toegankelijk. Laat de boombutler uw jonge bomen snoeien. Dat is zo gebeurd, kost bijna niets en voorkomt later veel kosten en natuuraantasting.

De boombutler doet het namelijk zo: door de boom van jongsaf te begeleiden verwijdert hij probleemtakken als ze nog heel klein zijn. Snoeiwonden van kleine, dunne takken kan een boom nog uitstekend vergrendelen. Ook goed is: laat de boombutler met u meedenken bij de aanleg van uw tuin. Plant een boom die ook over honderd jaar nog past bij de plek die u ervoor heeft

Zo hoeft u niet te schrikken van klagende buren. En ook niet  van een hoge offerte voor het verwijderen van uw plots heel groot lijkende boom. Een boom die tussen een wirwar van schuttingen, beplanting waar u zuinig op bent, tuinhuisjes en serres stilletjes aan is groot gegroeid.

De boombutler begint vroeg met goed snoeien en vertelt de juiste verhalen. U leert uw boom beter kennen en verwent hem zodat ook zijn wortels goed verankerd blijven. Vroeg beginnen betekent lage kosten. De boombutler heeft voor een jonge boom zo’n vijf tot zeven snoeibeurten nodig. Dat is een kwart van de kosten voor de kap van een boom op een moeilijke plek na dertig jaar.Heeft u een huis gekocht, en er staat een boom die niet door de boombutler voorbereid is? Uitlichten, kroonreductie, dood hout snoeien en vellen doet de boombutler ook. En gevelde bomen en zwaar snoeihout, dat is ook weer grondstof voor Bregman’s kunst, zijn Slow Exploding Trees.

Bregman’s brand is Nature Access International, met The Walking Tree Logo. (Logo door Stang.)

 

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.