Atelier Vliervelden bevindt zich in de stal van boerderij Vliervelden, 
Goethelaan 163 Almere. Bezoek op afspraak of bel me mobiel.

Hooggeëerd publiek!

Komt dat zien! Een atelier dat u toegang biedt tot de natuur. In de stal van de natuurboerderij Vliervelden in ‘s werelds grootste stadslandbouwwijk Almere Oosterwold vindt u een uniek atelier met houtsamples uit lokale bomen in alle soorten en maten. Een sample is een stuk hout dat een chip bevat met de herkomst en het grootse verhaal waar het onderdeel van is.

Flevoland Land Art Provincie
Combineer een bezoekje met een wandeling langs de koeien van biodynamische boerderij Vliervelden, langs mijn performance deakkeralsschilderij.nl, langs het Bulderbos in Ballingschap van Jack van Mildert, en de Groene Kathedraal van Martinus Boezem. Land Art van topniveau in een rondwandeling van 3,5 kilometer, deels door het bos, en deels langs de gevarieerde architectuur van stadslandbouwwijk Oosterwold. Koffie en lunch kan op het erf bij Odin Foodcafé (niet op zondag). Op zondag is wel boerderij Uniek Leven open, ook voor koffie en lunch, vlakbij de Groene Kathedraal.

Als je mijn atelier instapt, stap je als het ware een surround-bostheater binnen, je stapt in de buik van een bos. Het hout van honderden bomen uit heel Nederland kijkt naar je terug. En je kunt alle samples of assemblages kopen (€8 – €2584). Je kunt ook Bulgaarse bergimkerhoning proeven en kopen (€7,50/pot). Ik heb verder walnoten (€8/kilo) en walnotenolie (€13 per flesje) van mijn eigen Karnheuvelse Notengaard.

Naast de stal staat mjin huis, een bospodium met dezelfde bomen als mijn atelier. Naast mijn huis ligt een abstract schilderij van 400.000 m2, een grootst land art werk, De tribune bestaat uit één hoge stoel (hoek Goethelaan/Tureluur), een assemblage die ik maakte uit de Almeerse Lumièrepark Populier. En die populier oogstte ik weer uit Het Groot Almeers Stadsbos. Het atelier is ook de bakermat van Boombom 2022, een sociale sculptuur met 16 Almeerse Stadsbosbomen in de hoofdrol.

Koffie en lunches
Van maandag tot en met zaterdag kun je heerlijk koffie drinken en lunchen in Odin Foodcafé (10 -16 uur_ op het erf. Op zaterdag en zondag kun je koffiedrinken bij bakkerij Tureluur (9 – 14 uur).  En de Groene Kathedraal, Nederlands beroemdste land art werk van Marinus Boezem, ligt op twintig minuten lopen. Naast de Kathedraal kun je ook koffie drinken en lunchen bij Boerderij Uniek Leven. (Zaterdag van 10.00 uur tot 17.00 uur. Zondag van 10.00 uur tot 17.00 uur) Check wel bij de gelegenheden zelf of ze ten tijde van jouw bezoek ook echt open zijn.
Mijn CV en vijf referentieprojecten kunt u als PDF downloaden.
Hoogachtend,
Jos Bregman
0655755014