Landmark Waterlandse Es

Landmark Waterlandse Es

In stedelijk Nederland staan overal bomen. Soms worden ze door storm geoogst, vaak doordat de mens een ander plan heeft met de plek of omdat een boom ziek is. De Waterlandse Es werd geoogst vanwege de essentaksterfte. Het landmark uit deze Es plaatsten we op de plek waar de boom geoogst werd: VTV Water-Land, Almere. Het is onderdeel van Bregman’s Boombom2022 – een sociale sculptuur.

Bregman geeft bomen een naam en de houtoogst remixt hij tot nieuwe gehelen. Dit landmark is zo’n nieuw geheel. Oogsten brengt verantwoordelijkheid met zich mee: Bregman zorgt voor het geheel waaruit de oogst afkomstig is. Die zorg begint met het definiëren van dat geheel, en het een naam geven. Dat doet Bregman met zijn doopceremonie Het Groot Nederlands Stadsbos. Het is ook een omdenkoperatie: “We leven niet in een stad met bomen, maar in een bos met huizen.”

Nature Access

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.