Pelgrimsreis Bulgarije – mei 2023 – entr’act

Pelgrimsreis Bulgarije – mei 2023 – entr’act

De oude ijzeren trap van oude treinrails die ooit deel was van Pop Art House stond al een paar jaar naast de garage. Ik zit buiten en buurman Pencho komt aangereden in zijn legergroene Russische 4-wiel aangedreven UAZ, een soort kadetje op wielen. Hij is altijd vrolijk en nu ook en vraagt of het loodzware ding te koop is. We sluiten de deal voor 100 leva, een fles rakia en een joekel van een pot zelfgemaakte rozebotteljam. Of ie nog hulp nodig heeft? Nee. Echt niet? Ik ga toch even kijken, heeft ie andere hulp? Nee, of ja, hij legt hem achter het oermonster, slaat er een staalkabel door, over de trekhaak en start met zijn reuzenhanden de zware diesel. Ik stap ook in en maak het mee. Het is niet ver, de trap laat verbazingwekkend weinig sporen na op de weg. De berg op, naar het huis naast zijn eigen huis, wat ie verbouwt voor de zus van zijn zwager. Hoe Pencho de trap naar de onmogelijke plek achter het huis krijgt is van later zorg, het is flink gaan regenen.

Nature Access

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.