Pelgrimsreis – Bulgarije Mei 2023 – Dag 5

Pelgrimsreis – Bulgarije Mei 2023 – Dag 5

Door mijn dag in Budapest gaat mijn les aan kinderen in Craiova niet door, dat paste niet meer in het programma. Ik kan nu wel naar het museum of modern art, een klein maar prachtig museum met een topcollectie van Brancusi, de beeldhouwer.

Als ik Alex’ huis verlaat groet ik eerst de mannen die voor de deur op een bankje zitten. Ze heten Ion en Mari. Ze lachen om mijn malle fietsje. In de stad aangekomen eet ik nog een falafel bij Argentina. Haar takeaway voor natural food heet de Red Onion.

Brancusi is zo goed als geboren in Craiova. “Zijn De Kus uit 1908 wordt algemeen aanvaard als het begin van de moderne kunst.” Ik vind de tien tentoongestelde werken adembenemend mooi. Ovidiu van het museum geeft me nog een korte inleiding.

Het ondergrondse informatiecentrum over zijn leven en werk is ook erg geslaagd, de man werkte ook lang in Parijs en in New York.

Op de terugweg koop ik aardbeien van Nicu (foto) en zijn moeder.

Nature Access

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.