Pelgrimsreis – Bulgarije Mei 2023 – Dag 4

Pelgrimsreis – Bulgarije Mei 2023 – Dag 4

In de nachttrein van Budapest deel ik de coupé met Brad, data-analist uit Londen, onderweg naar het festival Mountains in the Meadows in het Bulgaarse  Rodopengebergte; en met Stephan, sous chef uit Constanza (RO) maar werkzaam op een cruiseschip in Enkhuizen. Ik moet er om 04.55 uur al uit, wens ze stilletjes een goede reis uit en stap in de vroege ochtendlucht van het Roemeense Craiova. Ik fiets door een stille stad naar de locatie die Vasile me ge-appt heeft. Ik vind het portaal en loop naar boven. De sleutel ligt onder de mat. Vasile is zelf net bij zijn vriendin 400 meter verderop ingetrokken. Ik kan er gewoon in, douche en ga nog een paar uur pitten. Om 08.00 uur neemt ie me mee naar de heuvels van zijn jeugd, een klein wandelingetje over een spoorlijn, de lupinen en de klaprozen bloeien. Hij is 10 jaar geleden met zijn vriendin door het land gaan fietsen. In het donker op een afgelegen weg wisten ze niet meer hoe ze verder moesten, twee andere fietsers – een moeder en dochter- lieten ze bij hun thuis overnachten. Dat maakte diepe indruk. Sindsdien wil ie andere fietsers ook gastvrijheid bieden. Reizen op de fiets maakt je een ander mens, zegt ie.

Nature Access

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.