Pelgrimsreis – Bulgarije Mei 2023 – Dag 3

Pelgrimsreis – Bulgarije Mei 2023 – Dag 3

Dag 3 – Budapest – bij Agi op bezoek, bij haar kon ik logeren op voorspraak van Gerhard. Mijn trein uit Wenen had zoveel vertraging dat ik de aansluiting miste. Ik besloot in Budapest te blijven, de volgende trein ging 24 uur later. Agi nam me mee op een wandeling door de stad. We kwamen langs mooie gebouwen, ook het nationale danstheater, met vele optredens, ook van internationale allure. Maar dat is het niet meer: Orban wilde het hebben als partijgebouw van zijn Fidesz. Het is dus alsof de VVD het Carré confisqueert voor eigen gebruik. Een lelijk groot balkon werd aan het traditionele gebouw geplakt, daar hebben ze het mooiste uitzicht. Agi is heftig, zij en haar generatie geloofden in een nieuwe toekomst na de val van de Muur, en ze steunden Fidesz, ze werkten samen aan een gezamenlijk verhaal. Maar in 2009 ging Orban uit machtshonger een totaal andere weg in, nu draait alles om corruptie. Agi: “We zijn bestolen!”

Foto: Agi en haar balkontuin. Foto’s hieronder en andere ontmoetingen –  Toni hielp me de bibliotheek in, waar ik Agi’s hele verhaal op schreef; Victoria hielp me in de bieb; bij Naomi dronk ik thee; Darma gidste me op de fiets naar het station; de schoenen zijn het Holocaust-monument; ik pauzeerde in de tuinen van Gül Baba Ter

 

 

 

 

 

 

 

Nature Access

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.