Collage van hout als grafkist

Collage van hout als grafkist

Uit 4 Samples Reuzenlevenbsoom (omgewaaid op de Ter Navolging Begraafplaats in Tiel) en 6 samples Teisterbantse Spaanse Zilverspar) maakte ik een grafkist. Alle aanwezigen kregen als aandenken een klein stukje geurig levensboomhout mee.

Interesse? Meer foto’s? Bel, app of mail me.

 

View this post on Instagram

 

“Mag ik je nog even opmeten?”, vroeg zijn vriend bij hun laatste afscheid. Mooier had de symboliek niet gekund. Als kunstenaar en houtbewerker maakte Jos @wdwrdz voor zijn vriend de kist, die een paar dagen later nodig zou zijn. Niet zomaar een kist. Een kist van cederhout. En niet zomaar cederhout. Van een boom die ergens was omgevallen. Voor zijn onderneming Nature Access werkt hij altijd met dit soort bijzonder hout, met bijzondere verhalen. En dat paste precies bij zijn vriend, want hij was bijzonder. Bovendien demonstreerde hij regelmatig tegen het kappen van bomen. Tijdens de uitvaart geurde het cederhout door de kerk. En na afloop kreeg iedereen een klein stukje mee als aandenken. Zo prachtig kloppend. . . Past dit bijzondere verhaal ook bij jou? Jos zou ook een houten object voor jou kunnen maken. Voor je afscheid, zoals zo’n kist, of juist voor het leven. Check @wdwrdz voor zijn bezielde werk. . . #wood #artist #coffin #special #natureaccess #nature #hout #natuur #kist #doodskist #diy #ceder #cederhout #houtbewerking #kunstenaar #vriendschap #leven #liefde

A post shared by susanne duijvestein (@susannebijafscheid) on

Nature Access

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.