Hulp gevraagd, beweging geboden

Hulp gevraagd, beweging geboden

Hooggeëerd publiek. Er is een prachtige walnotengaard. Hij heet de Karnheuvelse Notengaard. In natuurgebied De Steendert. Bij Est (bij Geldermalsen). Ik ken de gaard goed, kom er al drie jaar. Ik kan de gaard nu zelf gaan pachten voor zeven tientjes. Da’s niet veel, maar ik moet de ondergroei ook drie keer per jaar maaien. De notenoogst is wisselvallig en de verkoop van noten voor een goede prijs valt niet mee. De plek is prachtig, maar ook wat afgelegen. Maaien met een trekker met maaier is dus duur en ook lastig (laaghangende takken). Ik wil de prachtige plek onderhouden met de zeis. Help je me? Iedereen kan zeisen en je doet het helemaal op je eigen tempo.

Ik bied je beweging in de buitenlucht. Wil je me helpen door te bewegen? Ik heb zeisen genoeg, we zijn twee uur bezig, ik heb een houtkacheltje voor koffie, geroosterde noten en ik bak chocolate chip cookies. We doen het een keer in april/mei, een keer in juni/juli, en een keer in augustus/september.

Ik ben Jos Bregman, kunstenaar. Ik bied mensen toegang tot de natuur. Dit is een prachtige plek in de natuur die meer aandacht nodig heeft. Laat me weten als je wilt helpen, dan prikken we in de genoemde periodes een datum. Wil je vaker bewegen? No problemo! Wil je leren klimmen in bomen? Dat kan hier ook!

Nature Access

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.