Heiligenberg Tulpenboom

Heiligenberg Tulpenboom

De Heiligenberg Tulpenboom stond tot 2021 tussen twee armen van de Heiligenbergerbeek, landgoed De Boom, Leusden. . Plantjaar zal ongeveer 1900 zijn geweest. De boom ging langzaam achteruit, vooral door droogte. De boom werd langzaam aan onveilig en is toen geoogst. Er is een tulpenboom van de tulpenboom gekweekt en die is 10 m verder geplant als vervanger. Van de tulpenboom op de Heiligenberg heb ik helaas geen foto’s. Van een aantal andere tulpenbomen heb ik een aantal foto’s bijgevoegd. Het kunnen imposante bomen worden, met een karakterstiek tulpachtig blad en een bijzonder bloeivorm.

Versgezaagd hout van de tulpenboom is mooi groen. Onder invloed van zonlicht verdwijnt deze groene kleur. Wil je de kleur houden: hou het hout uit de zon.

De bomen die ik oogst geef ik een naam en maak ik onderdeel van mijn sociale scultpuur: BOOMBOM. Check al mijn boombom bomen op www.boombom.nl

Latijnse naam: Liriodendron tulipefera. GPS-coördinaten: 52.139104, 5.406140

Nature Access

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.