Heiligenberg Eik – 309 jaar geschiedenis – In de remix

Heiligenberg Eik – 309 jaar geschiedenis – In de remix

Uit de eik ook geschiedenisschijven. Voor de eik ook een natuurmonument.

Deze ‘heilige eik’ is niet gekapt of gerooid, maar door storm geoogst. We hebben er zo’n 300 jaar goed voor gezorgd, nu gaan we hem geremixt een even lange toekomst geven. Zoals een bij zich verhoudt tot het volk, zo verhoudt ieder stuk hout uit de boom zich tot het kunstwerk: een sociale sculptuur.
De belangrijke jaren van het landgoed, van Leusden, van de lokale helding ‘juffrouw Annie’ markeren we op de jaarringen van een schijf uit de onderstam. Zo maken we geschiedenis tastbaar. De stobbe en het liggende deel als rauwe natuur leggen we in een mooie compositie met twee tot monolieten gezaagde stamstukken van de linde. Een deel van de stormoogst geven we terug aan de natuur.
Deze compositie vormt ook een subperformance van mijn “Het Evangelie van Compost en Zwaar Dood Hout” : hetevangelievancompost.nl

Nature Access

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.