Rietbankje – remix uit de Oude Eik Zoelen

Rietbankje – remix uit de Oude Eik Zoelen

Rietbankje – neem plaats, luister naar het riet en laat je strelen – niet bij windstil weer.

Remix van de Oude Eik Zoelen. Pelgrimage naar de herkomst leid je naar Landgoed Zoelen in de Betuwe – //youtu.be/Qaq9CV8hIlE

Dit rietbankje is te koop in mijn shop: //natureaccess.nl/product/rietbankje-uit-oude-eik-zoelen/ en te ervaren bij mijn atelier in Almere Oosterwold.

De  Oude Eik van Zoelen waaide na 300 jaar om, in de storm van 17 november 2008. Deze eik was dus een zeer oude boom. 300 jaar oud, dat is zeer zeldzaam in Nederland. Ik kocht de omgewaaide boom – een meter dik, vijftien meter takvrije stam – van de boswachter. De boom stond in  een nat, en daardoor moeilijk toegankelijk gedeelte van landgoed  Zoelen. Zelfs de stobbe wist ik met de nodige moeite nog te oogsten. De chauffeur had de kraan nodig om de vrachtwagen uit de winterse, halfbevroren modder te trekken.

Sinds 2008 is deze boom bij me en zijn hout heeft al heel veel mensen blij gemaakt. Nog steeds heb ik objecten uit deze boom die een plek in de wereld zoeken. Help de langzame explosie, die welbeschouwd in 1708 begon. Kom je eens langs in mijn galerie, daar hangen bijvoorbeeld dunne slices, voor aan de wand. Meer: //natureaccess.nl/slow-exploding-oude-eik-van-zoelen/

Nature Access

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.