“Onze eik moest om”

De oogst van de eik is rijk: laat je betoveren, en krijg een ‘slice’ thuisgestuurd, via mijn webshop: Slow Exploding Lingedijk Eik Slice.

De eikel
De eik uit de eikel die veertig jaar geleden te dicht bij ons huis voet aan de grond kreeg moest nu om. Jos laat hem exploderen tot houten rekwisieten op een crowd stage. Zo verbindt Jos mensen met de boom én met elkaar.

Start kaartverkoop
Jos oogste onze eik op 17 mei 2017. De performance is gestart. Koop je een entreekaartje? Dan belandt een stukje boom bij jou in huis. Vrijkaartjes zijn er voor mensen die wel naar de expo willen, maar nog geen stukje boom dromen.

De geoogste, nu langzaam exploderende Harsta Lingedijk Eik is de boom waar de ladder tegenaan staat.

Houtbewerking
Jos realiseert alle wensen. En betovert andere stukjes boom, voor mensen die met een vrijkaartje binnenkomen op de expositie. Een zo’n betoverd stukje eik is al te koop in de shop: Slow Explodiing Lingedijk Eik Slice.

Pop up expositie
Als alles klaar is, organiseer ik met Jos een pop up expo, op de plek waar onze eik stond. Jos klimt op het podium en vertelt een verhaal.

Rekwisieten op een crowd stage
In je huis krijgt een stukje eik een nieuw publiek. Jouw gasten stellen vragen. Je vertelt jouw verhaal over de boom en Jos’ performance krijgt een vervolg. Je rekwisiet staat op een crowd stage. Alle Crowd Stage Locations tekent Jos in op een kaart.

Hier houdt Kim Harsta de eerstgezaagde schijf in mijn handen, net nadat de eikenstam gevallen is.

Programmaboekje
Dit uitgebreide programmaboekje verwijst je naar een pdf met voorbeeldfoto’s van de verschillende samples. Je vindt ook een foto van de eik voor Jos hem oogstte, en van mij. Ik houd een schijf uit de boom vast. En heb je een indruk van de kleur en aard van mijn eik. (Het boekje is Engelstalig, maar de foto’s vertellen het verhaal.

Doe je mee? Wordt je Jos’ publiek?
Koop dan een entreekaartje en een stukje eik komt bij jou thuis terecht. Mail je keuze uit het programmaboekje (landscape slice, shelve, holder, smartwood) door naar jos@natureaccess.nl, je ontvangt van Jos een email met een bevestiging en een betaalverzoek. Na betaling stuurt hij je een entreekaartje. Op 27 augustus 2017 is de pop up expo, bij ons in de tuin. Of app (0655755014) of mail Jos voor een vrijkaartje. Of laat je vast betoveren, en krijg een ‘slice’ thuisgestuurd, via mijn webshop: Slow Exploding Lingedijk Eik Slice.

Onze eik moest om, maar Jos maakt er iets moois en verbindends van.

Kim Harsta

PS De kaart die de nieuwe boom representeert, de vele Crowd Stage Locations:

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.