28 april 2024, 12.00 uur – BioBlitz Almeerderstrand – onderdeel Groot Nederlands Stadsbos

28 april 2024, 12.00 uur – BioBlitz Almeerderstrand – onderdeel Groot Nederlands Stadsbos

Heb je een hark? Doe je mee? Zondag 28 april om 12.00 uur zet ik de BioBlitz op het Almeerderstrand aan de IJmeerdijk officieel ‘live’. Ik doe dat met een ceremonie op het strand. Publiek kan meedoen door een hark mee te nemen. Tegelijkertijd zet ik ook mijn ‘BioBlitz VLOG’ live, op het Instagram Account van StrandLAB. 

Mijn doel is om in vier maanden 1000 soorten waar te nemen. Het klinkt misschien veel, maar als je je best doet kun je ook 1000 soorten in een stadstuintje vinden. Dat deed schrijver Luc Hoogenstein. En wat hij in zijn eentje kan, dat moeten wij met ons allen op een veel groter gebied ook makkelijk kunnen.

Een BioBlitz is een event waarin je alle natuurwaarnemingen van iedereen die waarnemingen doet verzamelt. Dat kan je makkelijk doen met de app Obsidentify. Met deze app kun je een plant, boom of dier dat je waarneemt op de kaart zetten. En als je je wel eens afvraagt wat je precies ziet, kan Obsidentify je daarmee helpen. Het is dus ook een leerzame app.

Mijn motto is dat we niet leven in stad met bomen, maar in een bos met huizen. De bomen op het Almeerderstrand zijn dus ook onderdeel van dat bos. Een bos heeft ook altijd open plekken, het strand hoort er dus ook gewoon bij. En omdat de natuur zich niet aan grenzen houdt, heb ik ook Almere Poort, Kromslootpark, de A6, Eiland t Hooft en Muiderpoort bij de BioBlitz betrokken. Een bos wemelt van het leven. Met de BioBlitz komen we er met zijn allen achter hoe divers dat leven is. En is het makkelijk om al dat leven te ondersteunen en nog diverser te maken.

De app heet Obsidentify. Deze app werkt samen met de site: waarneming.nl. Hier zie je het waarnemingsgebied (Almeerderstrand, Almere Poort, Eiland t Hooft, Muiderberg en Kromslootpark): //waarneming.nl/bioblitz/bioblitz-strandlab-almeerderstrand/

Mijn bio: //strandlab-almere.nl/resident/jos-bregman-gastresident/

Nature Access

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.