Wilg – Stad en Natuur – Almere

Wilg – Stad en Natuur – Almere

ChipID: 04:80:5A:EA:24:6E:80 – in de chip staat de herkomst van de boom van het hout – af te lezen met je telefoon en zo nodig een NFC reader app

Deze Wilg komt uit het Kemphaan Bos, de achtertuin van Stad en Natuur, Almere. In mei en juni 2023 komen 1000 Almeerse schoolkinderen hier leren over het bos. Stad en Natuur gebruikt de chip als onderdeel van de les, kinderen kunnen de chip met hun telefoon scannen. Op het bijbehorende infobordje vermeldt Stad en Natuur: “Jos gebruikt stadsbomen op een bijzondere manier. Hij kapt niet maar oogst. En als je oogst moet je ook voor het geheel zorgen. Die zorg begint bij de erkenning van dat geheel. Jos: “Erkenning begint met het geven van een naam. Daaraan wijd ik een performance met als titel: ‘Ik doop U: Het Groot Almeers Stadsbos.’ Ik geef al het stedelijk groen in Almere – publiek en openbaar – een naam. Dat groen verdient echt een naam. Wat je een naam geeft, daar ga je anders mee om. Zo’n naam is óók een eerbetoon aan alle mensen die voor dat stadsgroen zorgen, professioneel of als vrijwilliger. Ze zorgen niet alleen voor een los stukkie groen, maar ze zorgen met een leger aan mensen voor een groots Bos met een Naam.” Kinderen kunnen ook zo’n ‘stadsboswachter’ worden.

Nature Access

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.