In zeven grote streken

In zeven grote streken

In zeven grote streken
schildert de boer een steeds
nieuw machtig werk, de akker
een Malevich van de natuur
of nee, een Mondriaan

Bregman: “De akker van 800 bij 500 meter is met zeven lineaal-recht-getrokken stroken wisselteelt zonder enig obstakel als een abstract schilderij. Een natuurschilderij dat van karakter verandert met iedere dag dat het gewas groeit en met iedere seizoenswisseling van de teelten. Af en toe trekt de boer met een trekker een eg, frees of ploeg als een kwast over de akker. Bij de tarwe- en erwten-oogst is een combine het gereedschap, die als een spatel het teveel aan verf van het doek neemt. ”

 

Nature Access

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.