Help this tree explode… Laat je wens hier achter,  funding en wensvervulling volgen dan vanzelf.

Jos Bregman laat de Tiendweg Kinderdijk Es ‘slow exploderen’ tijdens de #FlowerBank 2016.

Stel: je ziet de boom als een soort bom. Je maakt dan de ‘slow explosion’ mogelijk door een ‘scherf’ (dat is een vorm naar wens uit de boom) te wensen. Als je je vervulde wens komt ophalen (of als ik hem verzend), verzorg je één traject van een ‘scherf’. Een online kaart (zie onder) vertegenwoordigt tot slot het ‘inslagpatroon’. Je kunt dit ook een tree crowd cloud noemen, of een soort van track & trace map of iets als een exploded view. In ieder geval toont het de verblijfplaatsen van de diverse samples én de oorspronkelijke groeiplaats van de boom.

Bregman’s ‘tree explosions’ vormen ook een groots verhaal.

Stel: je ziet dit verhaal als een surfer. Dan surft het verhaal op een golf van wensen de wijde wereld en de verre toekomst in. Gun jezelf om onderdeel van dit verhaal te worden. Of geef dit verhaal cadeau. Het is super, het is ongehoord. Je krijgt er naast een verhaal een fysiek houten ding voor terug.

Oh ja! Alle samples krijgen een uniek number, Bregman’s signature en een nfc chip.

Heb je al een sample uit de Exploded Kinderdijk Es? Met je postcode bouw ik een online Crowd Cloud: Uw TKDE Sample houd je verbonden.

Heb je  een sample (cadeau gekregen)? Als je postcode niet in de onderstaande kaart voorkomt, dan zou ik je postcode graag ontvangen en bouw je mee aan de Crowd Cloud. Dat kan in het reactieformulier onderaan deze pagina. Geeft u ook het nummer van uw Sample erbij?

TKDE Crowd Cloud

The story

Langs de eeuwenoude Tiendweg bij Kinderdijk staan essen. Vroeger een ontsluitingsweg van laaggelegen gronden, nu is het een veelgebruikt snelfietspad. De naam tiendweg zou volgens sommigen afgeleid zijn van de belasting tienden, die werd geheven op de oogst. Anderen zoeken de verklaring in het tiën of trekken van schepen of karren op de weg of de weteringen of in het tiën (wegstromen) van water. Weer anderen verklaren de naam uit het tiendhout ofwel griendhout dat op de weg of kade stond of uit de takken (tienden) die zijn gebruikt bij de aanleg van de weg. Bij herstelwerkzaamheden aan dit fietspad in 2013 kapte het Waterschap enkele van deze essen. Eentje mocht Bregman redden van de versnipperaar en de brandstapel.

Mogelijkheden – van standaardvorm tot compleet customized.

Red mee en fund één van de volgende basisvormen: een schijf, een blok, een stamstuk of een plank. Of fund een ‘slice’, dat is een basisvorm van 2 cm of dunner. Basisvormen hebben direct vele mogelijke toepassingen: brood/kaasplank, onderzetters, bijzet-/bedtafel dubbelt als kruk (op wielen), piedestal, kapstok, boekenplank of -steun. De slices zijn mooi voor aan de wand. Maar: alles kan, ook een grote bol, een dierfiguur of love seat.

Zelf ziet Bregman zijn samples bovenal als ‘nature access storytelling units’. Hij samplet een oorspronkeljk geheel tot een nieuwe werkelijkheid van wensen, verspreidt de tree pieces zo onder mensen. En daagt deze mensen vervolgens uitt het verhaal te blijven vertellen. Zo helpt hij de boom de eeuwigheid in.

One comment

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.