Ik stel voor een Almeers of Flevolands Brede & Corona Safe Boombom Performance te doen met de stapel Floriadehout. Doel is een remix te maken van de stapel, een remix die mensen ontroert en beweegt. De stapel in beeld: //natureaccess.nl/floriade-houtstapel-remix-2021/

Immateriële baten
De remix leidt tot een nieuw soort verbinding tussen mensen onderling, en tussen mensen en natuur; tot ondersteuning van biodiversiteit en een vruchtbare grond; tot hoogwaardig hergebruik en blijvende opslag van koolstof; tot een bredere bekendheid van een ander verdienmodel voor biomassahout en tot een podium om te vertellen welke keuzes leidden tot de kap van dit hout. Mensen begrijpen de Floriade beter, krijgen er een positief gevoel bij. De remix is voor de Floriade zelf ook een concrete invulling van haar doelstellingen: hoogwaardig gebruik van ultralokaal geoogst hout is onderdeel van Growing Green Cities.

De actie
Ik maak een online catalogus, gericht op consumenten en bedrijven. Ik maak een persbericht. In onze netwerken en in de lokale en/of regionale media en gremia vinden we publiciteit met deze online catalogus van mogelijke stapelhoutwensen. Het publiek dient wensen in en betaalt aan. Zodra er voor XXXX euro houtwensen aanbetaald is, zet ik een mobiele zaag naast de stapel en nodigen de pers wederom uit. In enkele dagen schroef en boor en hamer en schaaf ik alle wensen in elkaar. Het publiek komt een voor een de wensen ophalen. En vertelt thuis het verhaal verder, aan vrienden en familie en relaties.

Boombom
Alle houtwensen voorzie ik van een chip en ik leg een database aan van alle serienummers. Van alle wensers leg ik ook enkele woorden vast. Zo krijgt het verhaal een vervolg, de remix een gezicht. Op boombom.nl kunnen wensers een (willekeurige) locatie van hun wens markeren, enkele woorden achterlaten of een kiekje van hun wens uploaden: zo ontstaat een ‘exploded view’ van de geremixte stapel floriadehout.

Reeds vaststaande houtwensers
Uit de stapel wordt een groot deel gewenst door het Weerwoud voor landschapsinrichting, biodiversiteit (dood hout is verantwoordelijk voor de helft van de biodiversiteit) en uiteindelijk vruchtbare aarde. Anderhalve kubieke meter gaat in 1400 samples naar Groene Speld Dragers, als oorkonde bij de uitreiking. Het interieur van het horecapaviljoen op de Floriade wordt ermee gebouwd.