‘Reizen wordt anders als je het ziet als een voorstelling’

Kaartverkoop begonnen!

In mijn werk als kunstenaar vertel ik, Jos Bregman, verhalen over bomen. Reizend door Bulgarije – op zoek naar mooie bomen – ontmoette ik rasverteller en natuurgids Georgi Valiavicharski. Samen creëren we  ‘8-daagse voorstellingen’. Koop een entreekaartje!

Georgi neemt een klein publiek mee in verhalen over het oude Thracië én over hedendaagse food festivals. We zullen elke dag van alles proeven: yoghurt, wijn, brood, bonen, pompoenpitolie, banitza, honing. En we zullen geregeld een imker, een wijnmaker of bonenteler ontmoeten. Ook zien we moestuinen, de trots van veel mensen op het platteland. En hoe maken Bulgaren verse groenten in? 90% van de rozenolie wordt geproduceerd in Bulgarije  – het is bijna letterlijk vloeibaar goud, als je kijkt naar de waarde per gram. In de meeste weken is ook een bezoek aan een biologische rozengaarde en rozenoliedistilleerderij opgenomen.

Je begint als ‘publiek’, al snel ben je deel van een gezamenlijk verhaal. Ik ben in Nederland en regisseer de Nederlandse en online scenes. Georgi spreekt zeer goed Engels en is nieuwsgierig naar andere talen.

Entreekaartjes

Voor deze verhalenweken koop je een entreekaartje vooraf. Dat geld stelt mij en Georgi in staat als ‘regisseurs’ deze weken te organiseren. Het kaartje kost €300/week. Je betaalt je eigen vliegticket (of zorgt dat je op een andere manier ter plekke komt). Tijdens de verhalenweken maken we voor de kosten een pot waar we alle gemeenschappelijke zaken uit betalen, denk aan autohuur, benzine, eten en drinken, toegangsgelden. Reken op ongeveer €250 per week. Wie een kamer voor zichzelf wil, betaalt wat meer dan degene die een kamer willen delen. Voor de reis aanvangt zullen we naar je persoonlijke voorkeuren informeren. Dit reizende verhaal betalen we uit de pot, dat houdt ook een zekere democratie in: wat we precies doen, en hoe luxe we het willen, besluiten we met zijn allen. Maar ook het weer en de wisselende omstandigheden ´on the ground´ zullen medebepalend zijn. Groepsgrootte van 4 – 8 mensen. Vervoer en slaapplekken tijdens de voorstelling zijn geregeld (maar niet betaald.)

Er zijn een handvol achtdaagses: 2017 – Lente, Zomer, Indian Summer, Herfst, 2018 – Winter. In elke week zit sowieso een dag in de natuur/op het platteland waarop we niet reizen.

Lente – Zondag 28 mei tot en met zondag 4 juni – Rozenfestival op 3 juni – entreekaartje met programma via de shop of bel Jos. Op 28 april bepalen we of de reis doorgaat. Dat is het geval als het publiek uit 4 of meer mensen bestaat.
Zomer – Zaterdag 13  tot en met zondag 20 augustus – Petar Dunov Festival op 19 augustus – entreekaartje via de shop of bel Jos. Op 15 juli bepalen we of de reis doorgaat. Dat is het geval als het publiek uit 4 of meer mensen bestaat. Regel naast jezelf nog drie anderen, en het avontuur begint. Was Petar Dunov de Bulgaarse Rudolf Steiner?
Indian Summer – Vrijdag 1 tot en met vrijdag 8 september – Bean Festival op 3 september – entreekaartje via de shop of bel Jos. Op 15 juli bepalen we of de reis doorgaat. Dat is het geval als het publiek uit 4 of meer mensen bestaat.
Herfst – Zondag  22 tot en met zondag 29 oktober  – Thracians, Beans Festival, Wine and Food in Rodopi mountains – entreekaartje via de shop of bel Jos. Op 7 september bepalen we of de reis doorgaat. Dat is het geval als het publiek uit 4 of meer mensen bestaat.
Winter – vrijdag 5 tot en met vrijdag 12 januari 2018 – entreekaartje via de shop of bel Jos. Op 15 november bepalen we of de reis doorgaat. Dat is het geval als het publiek uit 4 of meer mensen bestaat.

Geen tijd of mogelijkheid? Haal de Bulgaarse natuur in huis! Bulgaarse vormen, smaken en geuren van imker tot rozenkweker haal je  makkelijk in huis, via de Bulgaarse shop op deze site, of in mijn galerie te Lingedijk 58, Tiel. (Bijna altijd open, maar bel of app wel vantevoren.)

Verder is altijd te boeken, op een moment dat het jou uitkomt: Pop Art House Ocenovlag – A European Crowd Art Event  – Boek dit kunstproject via AirBNB. Of gewoon bij Jos: app of bel hem. Je kunt bijvoorbeeld voorafgaand of aansluitend op een verhalenweek boeken.

Wil je eens je werk doen in flexwerkkantoor Bulgarije? Geef je dan op voor de Whatsappgroep Bulgarije. Dan hou ik je van mijn flexreisjes op de hoogte. Zodra er één iemand meegaat, gaat de reis door! Je reist dan met me mee tijdens mijn flexwerk aldaar. En flex jij ook door, prettig onderbroken door welk avontuur ons ook maar tegemoet waait.

Met vriendelijke groeten,

Jos Bregman
0655755014

4 comments

Leave a Comment

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.