Een Karnheuvelse Walnoot verbindt je met de natuur door hem te kraken en vervolgens te proeven: een zekere fysieke inspanning, en vervolgens de smaak van de noot in je mond die rustig kauwend helemaal loskomt. Als je nieuwsgierig bent naar de herkomst van deze wondernoten, leid ik je rond in de Karnheuvelse gaard voor een tientje per persoon (min. 10 personen). Koffie. verhaal, water en een 🙂 included.

Walnoten zijn een ware lekkernij, helemaal als je ze even roostert in een pan zonder olie. Deze noten heb ik geraapt in het najaar van 2016. De notengaard is een gemeentelijk monument: ze is geplant op de oude terp van de boerderij De Karnheuvel, die er tot 1910 heeft gestaan. De terp maakt onderdeel uit van het historisch erfgoed. De gaard maakt nu onderdeel uit van een natuurgebied De Steendert.

nature access providers – joke van de ban & ik. Ze beheren de notengaard in het natuurgebied ecologisch en met aandacht en passie. Met de koop van een noot voor een faire prijs maak je het behoud en onderhoud van de notengaard mogelijk. Zegt het voort!

Nature Access Flex Office – dat kan hier ook – op een mooie zomerse dag. App me vroeg, betaal snel en twee uur later staat alles klaar. Workout: OV-Fiets, Station Geldermalsen, 6 km – 20 minuten fietsen.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.