"Houd de omgewaaide Geelvinck Iep Bij Elkaar."

Heb je het al gehoord? Van de museale Geelvinck Iep die omwaaide in de binnentuin tussen twee Amsterdamse grachten? En die nu een Crowd zoekt voor Hoogwaardig Hergebruik bij jou thuis? En dus tot in lengte van dagen blijft voortbestaan, steeds herlevend door het unieke verhaal dat je doorvertelt? Zo dat je een Networked Tree Community helpt bouwen? En dat je ook nog CO2-uitstoot helpt vermijden? Zolang een boom hout is, is het hout. Als ie verbrandt of composteert, is het weer CO2. Dit is het verhaal, dit is het Programma Houd de Geelvinck Iep bij Elkaar. De praktische uitwerking vind je hier, op natureaccess.nl/geelvinck.

Om dit verhaal te realiseren, kun je investeren. Je scrollt naar onder en kiest een vorm die bij je past, of verzint er zelf een, rekent dit om in liters hout en maakt per liter 3 euro over. Je doet dat via het bestelformulier: www.natureaccess.nl/geelvinck/bestellen.

De producten uit deze iep zijn karakteristiek voor deze iep. Meer kan ik er niet van zeggen. Altijd anders dan de getoonde voorbeelden. Voor mij als kunstenaar zijn het ook geen producten, maar genummerde Samples uit een oorspronkelijk geheel, die ik in een andere ordening tot een nieuw geheel smeed. Dat nieuwe geheel is de database met daarin alle nummers van alle Samples, en waar ze zich nu bevinden: bij U thuis. U koopt dus geen 'broodplank', maar GHI Sample #71.

Versgezaagd hout gaat altijd drogen en scheuren: het object 'wordt af' bij U in de kamer. De getoonde producten zijn zoveel mogelijk zo uitgevoerd dat het hout kan drogen, maar 'meubelnormen' zijn niet van toepassing! Een 'slagersblok' op onderstel uit hetzelfde hout gaat nog van alles doen als het droogt. 'Nastellen' is vaak noodzakelijk, zoals ontwiebelen of vlak schaven. Scheuren zullen ontstaan, of zijn al in het hout aanwezig. Planken trekken vrijwel altijd hol/bol. Soms voegt dit functionaliteit toe: bol als het afwaterend moet zijn, hol bijvoorbeeld voor een comfortabele rugleuning. Vaak zult u zich er bij neer moeten leggen. Disfunctioneel' kan dan ook voorkomen: als de broodplank 'scheluw' trekt bijvoorbeeld, komt hij een beetje wiebelend te liggen. Zo herinnert u zich wel de herkomst tijdens het broodsnijden.

U ziet hier producten die 'af' zijn: geschuurd, geolied, voorzien van een onderstel. Dit is niet bij de prijs inbegrepen. De literprijs van drie euro betreft de houtprijs zonder verdere be- of afwerkingen, zonder toevoegingen. Alle getoonde voorbeelden kan Jos Bregman ook voor u monteren. U betaalt dan een overzichtelijke meerprijs, bij afhalen. Schuren kan pas als het hout droog is. Als u zelf handig bent, deelt Bregman graag zijn montagetips.

Bij de voorbeelden staan liters en euro's. De prijs omdat kleine zaagwensen relatief veel tijd kosten, is een minimumbedrag vastgesteld van 15 euro.

Crowd Funding - om de kosten te dekken, moeten er voldoende producten verkocht worden: elfhonderd liter. De kosten van transport, zagen en opslag zijn hoog. We vragen u daarom het risico mee te dragen en uw bestelling vooraf te betalen. U investeert als het ware een bedrag, en ontvangt daarvoor een product naar wens - een stuk hout met een mooi verhaal - retour. Gezamenlijk houdt U de boom bij elkaar, en het verhaal levend. Goed om te weten: van alle liters die boven het minimum verkocht worden, gaat de opbrengst naar het Geelvinck Hinlopen Huis.

Meer info? Mail jos@natureaccess.nl, bel : 0858771169 (Jos) of stel uw vraag als onderdeel van het bestelformulier.

 

Online bestellen kan hier - klik deze link, vul in, vink aan en klik 'verzenden'

Link: www.natureaccess.nl/geelvinck/bestellen

 

Cadeaubon - u koopt liters, de begunstigde kiest de vorm

3 euro per liter

 

Plank met tekst - Eik, kan ook uit iep - Minimumbedrag 15 euro - Tekst naar wens (meerprijs - 3,00 euro per letter van 5 cm hoog)

 

Broodplank - 35 x 25 x 3 cm - Eik, kan ook uit iep - Minimumbedrag - 15 euro

 

Fruitschaal Event plus drie Blokjes - Eik, kan ook uit iep, maximum doorsnede 60 cm - Minimumbedrag - 15 euro

Het Fruitschaal Event uit een zeer dun gezaagde schijf is in zekere zin voor waaghalzen. Vele schijven onder mijn handen zijn tijdens het drogen tot een kegel getrokken. Op drie Blokjes geplaatst zijn het grappige 'fruitschalen'. Sommigen zijn gescheurd. Dan heb je een gescheurde fruitschaal.

 

Dikke Disk Tafel plus Drie Dikke Poten - Beuk, kan ook uit iep, maximum 60 cm doorsnede - 90 liter - 270 euro)

Meerprijs montage poten: 20 euro

Meerprijs onderstel met poten en regels: 100 euro

 

Ronde Poef - Beuk, kan ook uit iep, maar zonder schors (iepziekte) - 40 liter - 120 euro)

Meerprijs afronden en montage wielen: 25 euro

 

Kubus - Eik, kan ook uit iep - 27 liter - 81 euro:

Meerprijs scherpe kanten eraf en vier wielen en montage: 25 euro

 

Drie-Planken-Tafel - Beuk, kan ook uit iep, maximum breedte 50 cm, maximum lengte 150 cm - 150 liter - 450 euro

Meerprijs montage: 50 euro

 

 

 

Slagersblok Plus Onderstel - Eik, kan ook uit iep - 100 liter - 300 euro:

Meerprijs montage: 150 euro

 

Tastpaal - Taxus, kan ook uit iep - 20 liter - 60 euro:

Meerprijs afronden en zijdezacht schuren: 50 euro, uit te voeren na enkele maanden drogen

 

Plank - Linde, kan ook uit iep, maximum breedte 50 cm, maximum lengte 150 cm - 50 liter - 150 euro:

 

Wood Wall Paper - Beuk, kan ook uit iep, maximum breedte 50 cm, maximum lengte 150 cm - 30 liter - 90 euro:

 

Vier Planken Bank - Eik, kan ook uit iep - Anderhalfzitter - 100 liter - 300 euro:

Meerprijs montage: 50 euro

 

Vier Planken Tafel - Paardekastanje, kan ook uit iep, maximum breedte 50 cm, maximum lengte 150 cm - 90 liter - 270 euro:

Meerprijs montage: 100 euro

 

Zes Planken Tafel - Paardekastanje, kan ook uit iep, maximum breedte 50 cm, maximum lengte 150 cm - 50 liter - 150 euro:

 

Disks - Eik, kan ook uit iep, maximum doorsnede 60 cm - 30 liter - 90 euro:

 

Disk - Beuk, kan ook uit iep, maar dan zonder schors, maximum doorsnede 60 centimeter - 30 liter - 90 euro:

 

Piedestal - Haagbeuk, kan ook uit iep (maar zonder schors) - 50 liter - 150 euro:

 

Piedestals - Eik, kan ook uit iep - 40 liter - 120 euro:

 

Nogmaals: De literprijs is heel scherp, en betreft derhalve de prijs af zagerij, zonder verdere be- of afwerkingen, en zonder toevoegingen, zonder wielen.

 

 

 

 

 

 

De hele flyer als PDF, om te lezen voor alle informatie inclusief de kleine lettertjes, of uit te printen, in te vullen en via de brievenbus te versturen../beeld/FlyerGeelvinckIep.pdf"Houd De Geelvinck Iep bij Elkaar - PDF (13Mb)